Maatschap Peeters-Luyten

Al bijna 30 jaar kweekt Peeters witte champignons vanuit het familiebedrijf in Kessel-Eik. Het bedrijf telt inmiddels 10 werknemers uit de gemeente Peel en Maas. Peeters bouwde het bedrijf zelf. Zijn jarenlange ervaring in de champignonwereld staat garant voor de allerlekkerste champignons.

Lekker lokaal champignons van Peeters

Champignons van Peeters uit Kessel-Eik

Peeters levert verse witte champignons aan Phicoop Kessel. De champignons worden in Kessel-Eik geteeld. Er worden geen gewasbeschermingsmiddelen ingezet tijdens de kweek, waardoor de smaak van de champignons optimaal blijft.

Tijdens het plukken worden de champignons handmatig gesorteerd en gewogen door de pluksters. De champignons worden bewaard in de koeling totdat de medewerkers van Phicoop Kessel ze komen ophalen. Dit is meestal nog dezelfde dag, waardoor ze heerlijk vers in de schappen liggen.

Na de oogst worden de champignonbedden leeggemaakt en gepoetst. Vervolgens begint Peeters weer met een nieuwe teelt, want volgende week wilt u natuurlijk ook weer een bakje champigons bij Phicoop Kessel kunnen kopen.

Lekker lokaal logo

Lekker lokaal is een label van Phicoop Kessel